joi, 3 decembrie 2009

TORT CU CAFEA SI CIOCOLATA




Pentru acest tort m-am inspirit de aici:

Ingrediente blat:
5 oua
1 cana de zahăr
3 cani miez de nuca macinata
1 linguriţă faina
1 linguriţă cafea măcinată fin
2 linguri de de cacao
2 plicuri de vanilie

150 g ciocolată

Ingrediente cremă

1/2 litru de lapte proaspăt
6 linguri de de zahăr
4 linguri cu varf de făină
4 gălbenuşuri de ou -
2 plicuri de vanilie
200 g unt

Preparare:
Blat
Albusurile se bat zapada. Treptat, se adaugă o jumătate de zahăr si se bate pana cand se topeste.
Amestecati gălbenuşurile cu zahărul rămas şi bateti-le pana se albesc.
Într-un recipient separat se amestecă nucile, cafeaua, cacaoa, faina si vanilia.
Compozitia de blat se prepară amestecand ingredientele uscate şi adaugand alternativ galbenusurile si albusurile batute. Se amestecă uşor cu o paleta sau cu telul.
Imagini din timpul prepararii aici
Coaceti aluatul in trei blaturi într-o formă rotundă sau dreptunghiulară în cuptorul preîncălzit la 170 grade C.
Topiti ciocolata pe baia de apă. Ungeti doua blaturi si lasati-le deoparte, până când ciocolata este intarita.


Restul de ciocolată topită pentru a fi utilizata la decorare.

Crema
Se amestecă făina cu zahărul şi vanilia.

La acestea se adaugă gălbenuşurile de ouă şi,

treptat, se diluează cu lapte amestecând constant. Se fierbe pana ajunge la consistenta unei smântâni groase şi se lasă să se răcească.

Untul frecat se adăuga la crema rece. Se mai amestecă o dată cu un mixer.
Umpleti tortul cu acesta crema. Aplicaţi crema si deasupra si pe partile laterale ale tortului si neteziti bine.
Am presarat deasupra praf de cacao si am ornat cu flori din ciocolata topita.



Un comentariu:

  1. Am intrat sa ti spun ca ai niste retete minunate, super pacat insa ca pozele sunt neclare, incearca sa le imbunatatesti calitatea, in rest FELICITARI CU BRIO:) TE PUP SI SUCCES IN CONTINUARE
    SARBATORI FERICITE!
    Diana,

    RăspundețiȘtergere