joi, 21 ianuarie 2010

TARTA PICANTA CU TON





Reteta am gasit-o pe culinar.ro si am facut-o de mai multe ori, cu mici modificari si cu diferite soiuri de peste.
Este foarte buna!

Ingrediente:
pentru aluat:
330g faina
1 plic praf de copt
40g grasime (eu am pus grasime de pui)
80g unt
1 galbenus
100g spanac fiert, bine scurs
sare, piper


pentru umplutura:
2 doze de ton maruntit, in ulei
100g masline verzi
1 doza rosii pasate
1 legatura patrunjel
2 cepe
4 catei de usturoi
un morcov
o jumatate de ardei sau gogosar rosu
sare, piper, oregano, cateva capere, nucsoara rasa si cine doreste, ardei iute


Preparare:
Intr-un castron se pun: faina, praful de copt, sarea, piperul, grasimea, untul si galbenusul:
se adauga spanacul facut piure si se amesteca bine pana se obtine un aluat frumos si verde. Se inveleste aluatul in folie si se lasa sa se odihneasca 2-3 ore.

Pentru umplutura ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei

se adauga morcovul ras

ardeiul tocat si maslinele

se adauga pasta de rosii si tonul scurs, sarea, piperul, caperele, nucsoara rasa, oregano si ardeiul iute si lasam pe foc pana se evapora lichidul:

lasam sa se raceasca.
Se iau 3/4 din cantitatea de aluat si se intinde o foaie de tarta, se pune in forma unsa, se inteapa cu o furculita si se coace cca 10 minute in cuptorul preincalzit la cca 210 grade.

Se scoate tarta din cuptor si se adauga compozitia racita:

din restul de aluat intindem o foaie pe care o punem usor deasupra tartei, apasand usor sa se aseze bine.Indreptam marginile iar din aluatul ramas facem ornamentele: pestisori, frunze, etc.
Se coace 30 minute la 200 grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu