sâmbătă, 6 februarie 2010

PLACINTA CU BRANZA ALBA SI SPANAC


Am folosit acelasi aluat ca la placinta cu carne de pui, care este foarte fraged si usor de preparat:
Ingrediente:
o ceapa mare
Un fir de praz (numai partea alba)
200 g smantana
200 g unt + 2 linguri
350 g faina
Un plic praf de copt
2 lingurite sare
Piper negru
200 g spanac congelat,
300 g branza alba olandeza
100 g cascaval ras
o lingura de parmezan ras
susan negru pentru decor
un galbenus pentru uns
Preparare:
Se scoate untul din frigider, se taie cuburi si se lasa sa se inmoaie 10-15 minute.
Peste unt se pune faina, praful de copt si sarea.
Compozitia de faina si unt se face firimituri, cu mainile, apoi se adauga smantana si se framanta.
Aluatul se pune la frigider pana se pregateste umplutura.
Ceapa se taie pestisori, iar prazul rondele.
Se caleste ceapa si prazul in cele doua linguri de unt, sa se inmoie bine, dar fara a se arde.
Se scoate ceapa din unt, intr-un castron, iar in untul ramas se va cali spanacul decongelat si scurs bine, pana se evapora tot lichidul.
Aluatul se imparte in doua parti inegale .
Partea mai mare (cam 2/3 din aluat) se intinde si se pune intr-o tava de tarta, radicand-o si pe peretii laterali.

Se presara jumatate din cantitatea de cascaval, peste care se pun cu lingura gramajoare de spanac, alternativ cu branza alba si cu ceapa si prazul calite.

Se niveleaza umplutura si se presara restul de cascaval ras. Din cealalta treime de aluat se face a 2-a foaie, se intinde peste umplutura si se unge cu galbenus de ou.
Din aluatul ramas de la fasonarea placintei se fac cateva frunzulite. se orneaza cu susan negru si se presara parmezanul ras.

Se coace in cuptorul preincalzit, aproximativ 1 ora, pana se rumeneste bine.
Placinta se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin.

Este foarte buna si calda si rece.


Un comentariu:

  1. ti-am descoperit blogul de curand!ce bine arata placinta asta..mmmmmm, mi-ai facut o pofta la ora asta tarzie:))

    RăspundețiȘtergere