vineri, 5 martie 2010

PLACINTA DESCHISA CU CARNE DE PUI



O placinta pur si simplu minunata!!
Necesita aluat de cartofi si multa, multa umplutura suculenta si aromata!
Va sfatuiesc sa incercati!! Placinta e buna atat calda cat si rece!!


Ingrediente:
Pentru aluat:
200g cartofi,
200g faina,
1 ou,
50g unt,
sare.

Pentru umplutura:
500g carne de pui
2 ardeigrasi, de culori diferite si unul iute, rosu,

o rosie,
2 cepe mici,
200 ml smantana (33-38%),
2 oua mici (pentru umplutura),
2 linguri pastă de tomate (facultativ),
sare,
piper,
verdeata
un pic de brânză rasă.

Preparare:
Cartofii se taie în bucăţi mici şi se fierb în apă sărată. Se scurge apa si se sfarama.
 Adaugati oul, untul si amestecati bine.

Se adauga faina si se framanta aluatul.
Asezati aluatul in forma, ridicandu-l si pe margini.

Se pune in congelator in timp ce se pregateste umplutura:

Taiati ardeii, nu prea mic

se prajesc usor intr-o lingura de unt.

Ceapa tocata

se prajeste intr-o tigaie separata,

se adauga carnea taiata cubulete.

Cand sunt aproape gata

se adauga sarea si piperul, ardeii si rosiile tocate

si verdeata

Puneti umplutura peste aluat.

Bateti ouale cu pasta de tomate (daca ati ales sa puneti, eu nu am pus).

Adaugati smantana si amestecati usor.Sarati si piparati. Turnati peste placinta.

Se coace 40 de minute la 200 grade Celsius.
Cu 10 minute inainte de a fi gata se adauga branza rasa.

Se scoate din cuptor si se aseaza pe un gratar sa se racoreasca.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu