marți, 25 mai 2010

DESERT CU PETALE DE TRANDAFIRI SI CAPSUNI






Ingrediente:
•2 lingurite de petale de trandafir conservate
•sucul de la 2 lamai
•2 linguri sirop de trandafiri sau 2 linguri apa de trandafiri si 2 linguri de zahar pudra
•3 linguri de zahăr pudra
•câteva picături de extract de vanilie
•300 ml smântână pentru frişcă uşor batuta (eu am folosit smantana de tara)
•400g căpşuni, curatate şi tăiate în sferturi
•6 bezele sfărâmate, dar nu prea mic

Preparare:
1. Petalele de trandafir conservate (voi reveni cu reteta), se pun intr-un bol mic si se amesteca cu zeama de lamiae si putin sirop de trandafiri (sau cu apa de trandafiri si zahar pudra, daca nu aveti sirop).

2. Într-un castron mare, se pune frişca obtinuta din smantana batuta cu 3 linguri de zahăr pudra si extractul de vanilie şi, apoi incorporati uşor căpşunile.
3. Se pune un strat de bezea zdrobita pe fundul paharelor. Puneti deasupra un pic de crema de capsuni, urmată de un pic de piure de petale de trandafir. Se repetă straturile, terminand cu bezele zdrobite.
4. Am ornat cu capsuni si frunze de menta glasate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu