luni, 24 mai 2010

PUI IN STIL ARAB, A LA RADU

Ingrediente:
_Pentru marinat carnea:
un piept de pui
sos de soia
sos de ciuperci
1-2 fire de usturoi verde
piper
_Pentru garnitura de orez:
o cana de orez
un fir de praz (numai partea alba)
2-3 fire de ceapa verde
un cub de supa concentrata de pui (gaina)
o lingura de ulei
2 cani de apa (daca va place aldente sau 2,5 cani daca va place orezul bine fiert)
_ pentru prepararea puiului:
2-3 fire de ceapa verde
un fir de usturoi verde
o lingura de unt
cateva capere
un gogosar murat sau un ardei capia copt
o rosie potrivita
un pahar de vin alb
piper
boia de ardei sau/si sos cili (daca va place)
2 linguri de smantana
daca sosul de soia folosit la marinare este dulce, atunci adaugati si potriviti de sare

Preparare:
Pieptul de pui se taie in bucati potrivite, se pune intr-un castron si se asezoneaza cu sos de soia,sos de ciuperci, usturoi si piper. Se acopera castronul si se lasa la temperatura camerei cel putin o jumatate de ora.


Intre timp, se prepara orezul:

se toaca ceapa si prazul si se pun in cratita


se pune uleiul

si se caleste putin ceapa (aveti grija sa nu se arda!)

se adauga orezul si se caleste impreuna cu ceapa si prazul pana cand orezul s-a albit


se adauga apa si cubul de supa. Cand a inceput sa fiarba, se da focul la mic, se acopera cratita si se fierbe acoperit cca o jumatate de ora sau pana cand nu se mai vede lichid.
.
Si iata orezul gata!
In timp ce fierbe orezul ne ocupam de pui:

tocam ceapa


si usturoiul

si le punem in wok cu foarte putina sare si piper, amestecam constant si cand acestea au inceput sa se moaie,


adaugam puiul marinat, cu tot cu sos


si tinem pe foc amestecand mereu, pana cand carnea s-a albit


condimentam cu boia si/sau sos cilli


si adagam vinul


Radem deasupra rosia,

tocam gogosarul sau ardeiul copt

si il adaugam si pe el in wok. Asezonam cu cateva capere.


Punem cele doua linguri de smantana,

amestecam si mancarea este gata de servit:
Asezam orezul in mijloc, iar pe margine carnea si sosul:


Un comentariu:

  1. Arata foarte bine! Eu, fara orez, ca nu pot face combinatia, dar cred ca va fi delicios. O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere