marți, 5 aprilie 2011

SUPA DE CRAP CU FRUCTE DE MARE


Ingrediente:
Capul si coada de la un crap (se poate folosi si alt peste)
4-500 g fructe de mare (midii, creveti, inele de calamari, batoane de crabi etc)
2 linguri de unt
o lingura de ulei de masline
o bucatica de 1 cm de ghimbir proaspat, curatat si taiat feliute subtiri
2 catei de usturoi, zdrobiti bine
o ceapa mare
o bucata de 10-15 cm de praz
2-3 morcovi potriviti ca marime, taiati felii lungi si subtiri (cu curatitorul de legume)
Un ardei iute taiat pe lung, curatat de nervuri si seminte si tocat marunt
2 linguri de sos de soia
o lingura de sos de midii
un pahar de vin alb, sec
1/4 kg de creveti, curatati
Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
100 g taietei de orez, fierti separate, dupa indicatiile de pe ambalaj.
frunze de patrunjel si cateva icre rosii (eu am avut galbene, de pastrav) pentru decor

Preparare:
Din capul si coada crapului se prepara o supa de peste. Cand pestele este fiert, se strecoara supa iar carnea pestelui se alege bine de oase si se pune inapoi in supa.
Untul si uleiul se pun intr-un wok sa se incinga. Se adauga fructele de mare si se calesc 3-4 minute dupa care se scot intr-o farfurie. Se adauga crevetii in wok si se calesc si ei 4-5 minute, dupa care se scot si se pun si ei in farfurie. In acelasi unt, se adauga pe rand cateii de usturoi, ardeiul iute apoi ceapa tocata marunt, ghimbirul, prazul si morcovul. Se calesc bine, dupa care se adauga sosul de soia, cel de midii si vinul alb.

Legumele calite se adauga in vasul cu supa. Se pune supa pe foc si se da 2-3 clocote. Se adauga fructele de mare si crevetii caliti precum si taieteii de orez scursi de apa, dar neclatiti cu apa rece, se mai condimenteaza cu piper si sare daca mai trebuie. cand supa incepe din nou sa fiarba, se opreste focul si se adauga patrunjel proaspat tocat.
Cand se serveste, se decoreaza cu un varf de cutit de icre rosii sau negre si un fir de patrunjel.

Este deosebit de buna si hranitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu