duminică, 15 mai 2011

OMLETA CU SMANTANA SI CODITE DE CEAPA



Ingrediente:
Un ou
2 linguri de smântână
O linguriţă de unt
O linguriţă făină (pentru diabetic făină integral de grâu)
Câteva codiţe (partea verde) de ceapă
Sare şi piper după gust
Roşii, castraveţi, ridichi, murături etc, pentru garnitură şi décor

Preparare:
Oul se bate bine într-un bol cu sare şi piper. Se adaugă smantâna şi făina şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă codiţele de ceapă tăiate rondele subţiri.

Într-o tigaie neaderentă se pune untul la topit. Când este gata se toarnă oul bătut cu smantana. Când omleta începe a se coagula deasupra se întoarce cu grijă, cu ajutorul unei spatula de lemn sau teflon.

Se serveşte fierbinte cu legume de sezon sau cu murături.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu