sâmbătă, 14 mai 2011

MIC DEJUN CU SOS BECHAMEL



Ingrediente:
Pentru sosul Beshamel:
2 linguri făină,
2 linguri de unt,
350 ml de lapte,
sare,
piper şi
nucşoara
pentru mic dejun, pentru fiecare persoană câte:
2 felii de pâine
2 linguri pline cu caşcaval (sau altă brânză grasă)
O felie de şuncă, jambon sau alt preparat de carne
Un ou
Sare
Piper
Verdeaţă
Preparare:
SOS BECHAMEL SAU SOS ALB LA MICROUNDE
Într-un castron care merge în cuptorul cu microunde se amestecă laptele cu făina şi untul. Se dă castronul la cuptorul cu microunde timp de 5 minute, amestecând la fiecare minut, în primele 4 şi la fiecare 30 de secunde, în ultimul minut. Se condimentează cu sare piper şi nucşoara.

MIC DEJUN CU SOS BECHAMEL
Dintr-o felie de pâine se decupează cu o formă un cerc sau un pătrat. Se unge cu sos Beshamel.
Deasupra se aşează o felie de şuncă, jambon, sau ce vă place.
Se presară cu caşcaval ras.
Se acoperă cu alt cerc decupat din altă felie de pâine.
Se unge şi această felie cu sos Beshamel, în strat ceva mai gros. Se presară din nou cu brânză rasă, de asemenea în strat mai gros.
Se dă la cuptor pentru câteva minute, până se gratinează.

Între timp se prepară oul ochi. Se pune puţin unt într-o tigaie. Se aşează forma de cerc (sau de pătrat) pe care am folosit-o şi la decuparea feliilor de pâine. Se sparge oul în interiorul formei şi se acoperă forma cu o farfurioară. Când oul are consistenţa dorită (de preferat gălbenuşul trebuie să rămână moale), se ridică farfurioara şi se condimentează cu putină sare, piper şi puţină verdeaţă.

Se aşează cu grijă ochiul astfel pregătit deasupra feliilor de pâine, care între timp s-au gratinat în cuptor. Se serveşte fierbinte.

Un comentariu: