vineri, 13 mai 2011

SMÂNTÂNIŢA - PASCA CU SMÂNTÂNĂ


Ingrediente:
Aluat fraged
500 g smântână
4 ouă
4 linguri de zahăr
200 g stafide
½ baton de vanilie
Coajă rasă de lămâie şi portocale
Preparare:
Cu cel puţin 24 de ore înainte de a prepara pasca, se pune smântâna într-un săculeţ de pânză la scurs în strecurătoare, deasupra unui vas.
A doua zi, se prepară aluatul fraged după reţeta de aici, cu care se îmbracă forma în care doriţi să faceţi pasca.
Pentru umplutură se bat ouăle cu zahărul, se adaugă aromele şi 100 g stafide apoi smântâna. Compoziţia, care este lichidă, se toarnă în forma îmbrăcată cu aluat. Se pune tava în cuptorul încins, pe grătarul situat la mijlocul cuptorului, deasupra unei alte tăvi umplute cu apă fierbinte. După cca 20 de minute, când umplutura începe să se întărească, se aşează deasupra ornamentele pregătite din resturile de aluat şi restul de stafide.

Se introduce tava înapoi în cuptor şi se continuă coacerea până ornamentele sunt rumenite frumos iar umplutura s-a întârit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu