luni, 11 iulie 2011

PRĂJITURA DIETETICĂ CU BRANZĂ ŞI CIREŞE


Ingrediente:
Pentru blat:
O cană cu făină
½ cană cu cacao
150 g unt
3-4 linguri cu iaurt (sau smântână, în variant nedietetică)
2 gălbenuşuri
O lingură cu fructoză (sau 2 linguri cu zahăr, în variant nedietetică)

Pentru umplutură:
600 g brânză de vaci
O lingură şi jumătate de fructoză(sau zahăr după gust, aproximativ 3 linguri)
Coajă rasă de lămâie
Esenţă de vanilie
2 gălbenuşuri
4 albuşuri

1 kg de cireşe

Preparare:Cireşelor li se scot sâmburii şi se presară cu o lingură de făină.

Tava în care se va coace prăjitura se tapetează cu hârtie de copt.
Făina, cacaoa şi fructoza se pun într-un castron. Se adaugă gălbenuşurile, smântâna şi untul rece, tăiat cubuleţe. Se amestecă nu prea mult, formând un aluat moale care se presează în tavă (dacă rămân bucăţele de unt, nu este nici o nenorocire; aluatul va fi mai fraged). Blatul se coace timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit.
Se scoate tava şi se răspândesc jumătate din cireşe.

Cât tava a fost în cuptor, se prepară umplutura.
Brânza de vaci, fructoza, coaja de lămâie, vanilia şi cele 2 gălbenuşuri se mixează până se omogenizează bine. Albuşurile se bat spumă tare şi se amestecă în două reprise în crema de brânză.
Această umplutură se aşează cu lingura peste blat şi cireşe. Deasupra se răspândesc restul de cireşe. Se dă tava din nou la cuptor până umplutura este coaptă (scobitoarea iese curată).

Se lasă 10 minute în tavă să se răcorească, după care se scoate pe un grătar până la răcirea completă.

Un comentariu:

  1. Publicati retete f.interesante.Sunt demne de toata lauda si felicitari.

    RăspundețiȘtergere