luni, 1 august 2011

CHIFTELUŢE MARINATE


Ingrediente:
Pentru chifteluţe:
1/2 kg pulpă slabă de porc, tocată
o ceapă
un morcov
O căpăţână de usturoi
o lingură de pesmet
2 oua
câteva firee de pătrunjel şi de mărar
făină
ulei pentru prajit
sare si piper dupa gust
Pentru marinată:
O ceapă
2 căţei de usturoi, cu tot cu coajă
O lingură de ulei
3-4 roşii
O linguriţă cu amidon de porumb
Sare şi piper
Mărar verde, tocat fin
Preparare:Se prepară chifteluţele ca aici , cu deosebirea că se modelează mai mici şi rotunde.

Pentru sos:
Se pune uleiul pe foc de preferinţă într-un tuci. Când uleiul s-a încins se adaugă cei doi căţei de usturoi cu tot cu coajă iar cînd s-au rumenit se scot din tigaie

şi se adaugă ceapa tocată cât mai mărunt.

Se amestecă pentru a nu se arde şi când a devenit sticloasă se adaugă roşiile tocate cât mai mărunt (într-un blender).

Se dă focul cât mai mic şi se acoperă oala cu un capac. Se lasă să fiarbă înăbuşit, amestecând ocazional, circa două ore. Sosul se strecoară printr-o sită şi se pune din nou pe foc.

Se dizolvă amidonul într-o lingură cu apă şi se adaugă în oală, amestecând repede. Dacă sosul este suficient de gros, renunţaţi la amidon.
Se adaugă chifteluţele în sos, se lasă să dea câteva clocote şi se potriveşte sosul de sare şi piper. Se adaugă şi câteva fire de mărar tocate mărunt.

Se lasă vreo 10 minute să se liniştească, după care se poate servi.



Sunt grozave cu castraveciori muraţi de vară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu