sâmbătă, 10 septembrie 2011

NECTAR DE PIERSICI ŞI NECTARINE


Ingrediente:
3 kg de piersici
2 kg de nectarine
200 g fructoză sau 400 g zahăr în variant nedietetică,
30 ml apa.

Preparare:
Sealeg piersici şi nectarine bine coapte,
se  spală şi se lasă la scurs. Se decojesc, li se scot sâmburii şi se taie bucăţi.
Se dau apoi prin maşina de tocat sau se mărunţesc într-un blender  până se obţine un piure.
Piureul se pune  într-o cratiţă, se adaugă fructoza ( zahărul)  şi apa, se pune craiţa pe foc şi se fierbe nectarul timp de 15-20 minute. Se culege spuma care se formeaza deasupra.
 Se dă focul la mic apoi  se toarnă nectarul fierbinte în sticle, aşezate pe o tavă metalică. Se capsează sau se leagă cu celofan dublu. Se asează sticlele între pături, se învelesc bine şi se lasă până se răcesc.
Se poate consuma ca atare  sau diluat cu apă  minerală.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu