miercuri, 26 octombrie 2011

ARDEI UMPLUŢI CU VARZĂ


Ingrediente:

1 kg de ardei gras, nu prea mari
O varză de cca 2 kg
2-3 morcovi
2-3 bucăţi rădăcină de hrean
Câteva crenguţe de ţelină
O linguriţă de chimen
Sare neiodată (pentru murături) 

Preparare:

Varza se toacă mărunt şi se freacă cu sare.

 Morcovii  se dau pe răzătoarea mare şi se pun peste varză. Se amestecă bine şi se lasă câteva ore (sau de seara până dimineaţa) să lase zeama. Ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe. Se umplu cu varza amestecată cu morcovi şi se îndeasă bine, să nu rămână goluri. Pe fundul borcanului se pune ½ linguriţă de seminţe de chimen şi o crenguţă de ţelină. Se aşează ardeii cât mai compact. Printre ardei se pun bucăţele de hrean. Se toarnă în borcane lichidul lăsat de varză. Dacă nu se umplu borcanele se mai face saramură dintr-o lingură plină cu sare la un litru de apă.

Se consumă în maxim o lună de la preparare, în funcţie şi de temperatura la care sunt ţinuţi, pentru că se acresc foarte repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu