miercuri, 26 octombrie 2011

SALATA MEDITERANIANĂ

Ingrediente:
1kg de ardei roşii, copţi
2 kg vinete
½ kg morcovi fierţi
½ litru suc de roşii sau 300 g pastă de roşii
4 căţei de usturoi (nu am pus)
O legătură de pătrunjel verde
100 ml ulei
Sare şi piper după gust
Preparare:

Ardeii se coc pe flacără, se curăţă de coji, cotoare şi seminţe, având grijă să se păstreze sucul lăsat de aceştia.
Vinetele se coc şi ele pe flacără, se curăţă de coajă şi se lasă să se scurgă bine toată zeama amară, de preferat de seara până dimineaţa.
Morcovii se curăţă, se fierb şi se dau pe răzătoarea mare.
Se pune uleiul la încins şi se adaugă ardeii copţi cu tot cu zeama lor, morcovii raşi şi vinetele şi se amestecă bine, după fiecare. Se fierbe amestecul până scade zeama ardeilor (cca 15-20 de minute) se pune sucul sau pasta de roşii şi se mai fierbe10-15 minute, până capătă consistenţa dorită. Se adaugă pătrunjelul fin tocat şi se potriveşte de sare şi piper.

 Fierbinte se toarnă în borcane sterilizate  şi se autosterilizează între pături. Când s-a răcit se pune în cămară.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu