vineri, 28 octombrie 2011

LOLLIPOP DE PUI


Ingrediente:

Aripioare de pui
2 ouă
2 linguriţe de făină
Pesmet
Sare şi piper
Ulei pentru prăjit 

Preparare:

Aripioarele de pui se taie în 3 bucăţi iar vârfurile se îndepărtează.  
Celelalte două părţi se taie la încheieturi, în două părţi, după care se desface carnea de pe os, începând dintr-un capăt, adunând toată carnea la celălalt capăt, formând o bilă, după tehnica prezentată aici.
Se sărează şi se pipărează.

Se sparg ouăle, se condimentează cu sare şi piper, se amestecă cu cele două linguriţe de făină formând un aluat subţire, ca cel de clătite. Se iau bucăţelele de pui şi se înmoaie carnea  în aluat apoi se trece prin pesmet.

Într-un vas se pune ulei la încins, astfel încât biluţa de carne de la capătul osului să fie acoperită în întregime de ulei.

 Se lasă până se rumenesc apoi se scot pe hârtie absorbantă. Se servesc cu salată, legume sau murături, după sezon.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu