joi, 13 octombrie 2011

SĂRMĂLUŢE ÎN FOI DE VIŢĂ

Ingrediente:

1 kg de carne tocată (porc, vită, vită cu porc sau chiar piept de pui, cum am folosit eu)
2-3 cepe
Un morcov
2-3  linguri cu pastă de roşii
O ceşcuţă de cafea cu orez
½ legătură de mărar verde
½ legătură de pătrunjel
2 linguri cu ulei de floarea soarelui
Sare şi piper după gust
2-3 roşii
Un pahar de vin
Foi de viţă. 

Preparare:

Dacă foile de viţă sunt proaspete, se opăresc în apă sărată, se scot şi se lasă să se scurgă. Dacă sunt conservate la sare se spală bine cu apă rece, după care se pun în apă călduţă să se desăreze.
Ceapa se taie peştişori şi se pune sa se călească în ulei încins, fără a se rumeni, doar până devine sticloasă. Morcovul se dă pe răzătoare şi se adaugă peste ceapă. Se adaugă şi orezul şi se amestecă până ce acesta se albeşte. Se stinge cu sosul de roşii diluat cu 2-3 linguri cu apă. Se lasă să fiarbă până scade tot lichidul. Se sărează şi se pipărează după gust. Se lasă să se răcească.
Când s-a răcit se adaugă carnea tocată şi verdeaţa tocată mărunt. Se amestecă bine, se mai potriveşte de sare şi piper şi se umplu foile de viţă,

 formând sărmăluţele.

Se aşează în vasul în care se vor fierbe se pun felii de roşii

printre sărmăluţe şi se acoperă cu foi de viţă.

Se pun la fiert cu  apă amestecată cu o lingură de pastă de roşii. Când sunt aproape gata de fiert se adaugă vinul

 şi se lasă să scadă.

Se servesc cu smântână şi mămăligă caldă.

Şi cu un pahar de vin alături.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu