marți, 11 octombrie 2011

TOCANIŢĂ CU CARNE DE PORC ŞI ARDEI COPŢI


Ingrediente:
½ kg carne slabă de porc (pulpă)
4-5 cepe mărişoare
5-6 ardei graşi, de preferat roşii
5-6 roşii  bine coapte
O lingură cu ulei de floarea soarelui
Sare şi piper după gust 

Preparare:
    Se coc ardeii pe tablă sau se prăjesc într-o tigaie cu ulei. Se curăţă de coajă şi se desfac în fâşii, având grijă să păstrăm şi zeama pe care aceştia au lăsat-o.
Carnea se taie bucăţi potrivite şi se pune cu o lingură de ulei să se călească puţin.

Se curăţă ceapa şi se taie peştişori. Se adaugă peste carne, se sărează şi se căleşte uşor, doar până ceapa devine sticloasă.

Se adaugă roşiile curăţate de coajă şi date prin răzăztoare sau la mixer. Se lasă să fiarbă bine.

Când ceapa s-a înmuiat se adaugă ardeii împreună cu zeama pe care au lăsat-o.

Se potriveşte de sare şi piper şi se maid ă un clocot, două, pentru a se întrepătrunde gusturile. Se poate servi cu salată de ardei copţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu