vineri, 18 noiembrie 2011

CIUPERCI PE PAT DE MĂMĂLIGĂ DE CARTOFI


Ingrediente: 

½ kg ciuperci nu prea mari
O mămăligă de cartofi, potrivit de mare
O ceapă mare
O legatură de  mărar
O legătură de pătrunjel
2-3 linguri cu unt
Un ou
50 de grame de caşcaval ras
Sare şi piper
O lingură de parmezan ras sau brânză tare de oi, rasă 

Preparare: 

Ciupercile se curăţă, se taie felii şi se pun la fiert cu sare şi puţină verdeaţă.
Când sunt aproape gata, se scot  şi se sotează într-o lingură cu unt, împreună cu ceapa tocată. Când a scăzut toată  zeama, se iau de pe foc, se pune restul de verdeaţă tocată, sare şi piper,  se lasă să se răcorească puţin, se adaugă oul şi se amestecă bine.

Se face mămăliga de cartofi, se amestecă cu untul.

Se unge o tavă de cozonac cu unt , se pune un strat nu prea gros de mămăligă, se presară cu caşcaval ras,  apoi se pune o jumătate din compoziţia de ciuperci, se mai presară puţin caşcaval ras, iar un strat subţire de mămăligă şi deasupra restul de ciuperci peste care se presară o lingură de parmezan ras  (sau brânză de oaie de la borcan, rasă).

Se dă la cuptorul încins pentru cca 30 de minute sau până cand s-au gratinat ciupercile de deasupra.
Când este gata, se lasă puţin să se odihnească în tavă după care se răstoarnă pe un platou şi se întoarce cu grijă, cu ciupercile gratinate în sus.

Se taie felii şi se serveşte caldă sau chiar şi rece.

Sunt  delicioase cu smântână proaspătă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu