duminică, 27 noiembrie 2011

PĂSTRĂV UMPLUT CU IERBURI ŞI LĂMÂIE

Ingrediente:

Un păstrăv mare (sau 2 mici)
O lămâie,
O legătură de pătrunjel verde
Câteva crenguţe de rozmarin
Câteva fire de ceapă verde (sau un fir subţire de praz)
Amestec de ierburi uscate: cimbru, ierburi de Provence
Piper
Sare
600 g cartofi
2-3  linguri cu ulei
50 g unt 

Preparare: 

După ce s-a curăţat păstrăvul de solzi şi intestine şi s-a spălat bine, se unge cu ulei atât în interior cât şi în exterior şi se presară cu amestecul de ierburi, sare şi piper. Se lasă 10-15 minute să tragă sarea şi aromele şi între timp se curăţă cartofii. Se umple burta păstrăvului cu verdeţuri şi felii de lămâie. Se pune într-o tavă încăpătăare iar împrejur se pun cartofii.

Se presară şi pe cartofi sare şi piper, se stropesc cu ulei şi bucăţele de unt

şi se dă la cuptor. Când păstrăvul s-a rumenit frumos iar ochii peştelui au devenit albi şi proeminenţi, este gata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu