miercuri, 30 noiembrie 2011

LIMBĂ CU SOS DE SMÂNTÂNĂ ŞI USTUROI


Ingrediente:

O bucată limbă de vită
O ceapă
Un morcov
O bucată de ţelină
O foaie de dafin
Câteva boae de piper negru
Câteva boae de piper roz
Un gălbenuş de ou
100 ml ulei
O linguriţă de muştar
3-4 linguri de smântână grasă
2-3 căţei de usturoi (sau după gust)
Zeama de la o jumătate de lămâie
Sare după gust 
câteva frunze de pătrunjel fin tocate

Preparare:

Limba se spală bine şi se pune la fiert în apă cu sare. Când este aproape fiartă se scoate, se lasă să se răcorească puţin apoi se îndepărtează pielea.
Se pune din nou în oală împreună cu ceapa, morcovul, ţelina, foaia de dafin şi piperul negru. Se termină de fiert şi se lasă să se răcească în apa în care a fiert.

Pentru sos, gălbenuşul se freacă bine cu muştarul apoi se continuă cu uleiul şi zeama de lămâie ca la o maioneză obişnuită. Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte bine, adăugând puţin ulei, până rezultă o pastă fină. Se adaugă câte puţin în maioneză amestecând încontinuu. La sfârşit se adaugă smântâna, se amestecă bine şi se dă la frigider pentru minim 2 ore.Se taie limba rece în felii şi se aşează pe farfurie. La mijloc se pune sosul şi se decorează cu frunze de pătrunjel şi piper roz.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu