joi, 1 decembrie 2011

SUPA DE LINTE


Ingrediente:

300 g linte maro,
2 l supă de legume,
2 cepe
2-3 căţei  de usturoi,
un morcov mare sau 2 mici,
o felie de ţelină sau o ţelină mică
2 linguri cu unt,
pătrunjel verde tocat fin
sare şi piper după gust 

Mod de preparare

Lintea se alege şi se spală, apoi se pune la fiert cu apă cât s-o acopere şi sare. Se lasă să fiarbă 10 minute la foc potrivit. Se varsă apa şi se repetă operaţia încă o dată.

Se toacă mărunt ceapa şi  ţelina iar morcovul felii. Se încinge untul într-o tigaie, se căleşte  ceapa până devine sticloasă, se adauga usturoiul trecut prin presă sau tocat fin si se amestecă rapid de câteva ori să se călească usor şi usturoiul. Se adaugă ţelina şi morcovul

şi după ce s-au muiat puţin se toarnă supa şi apoi lintea.  Se potriveşte de sare şi piper  şi se acoperă.

Se fierbe cam 30 minute  la foc mic  până  când lintea este moale. Se serveste presarat cu patrunjel tocat fin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu