miercuri, 30 noiembrie 2011

PUI PE STICLĂ

Ingrediente:

Un pui
Sare
Piper
Cimbru
O lingură de ulei sau unt topit


Preparare:

Este cea mai simplă reţetă şi printre cele mai bune.

Se spală bine puiul şi se şterge cu un prosop de hârtie. Se unge cu ulei atât în interior cât şi pe exterior. Se freacă cu sare, piper şi cimbru. Se ia o sticlă de bere (din sticlă) de o jumătate de litru şi se umple cu apă. Se aşează puiul pe sticlă şi se pune într-o tavă

care se dă la cuptor. Se lasă cam o oră pentru fiecare kg. Din când în când se unge cu zeama scursă în tavă. Pentru a verifica dacă puiul este gata, se înţeapă pieptul puiului cu o scobitoare şi dacă nu iese un lichid rozaliu, puiul este gata.

Se serveşte cu diverse garnituri (cartofi, orez, etc) sau fără şi/sau salată sau murături.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu