duminică, 29 ianuarie 2012

MELCIŞORI DIN CARNE LA GRĂTAR

Aceşti melcişori sunt deosebit  de gustoşi preparaţi la grătar. La tavă nu mai sunt la fel de delicioşi. 

Ingrediente:

Un piept de pui, dezosat şi fără piele
200 g carne de porc cu rânduri de carne şi grăsime (de preferat de la burtă)
O jumătate de lămâie
Sare
Piper
Usturoi dezhidratat (facultativ) 
Boia de ardei, (facultativ)

Preparare:

Din carnea de porc se taie fâşii, ca în fotografie.

După ce s-au scos muşchiuleţii, pieptul de pui se taie fâşii, în lung.

Carnea astfel pregătită  se stropeşte cu zeama de la o jumătate de lămâie, cu sare, piper proaspăt măcinat şi după preferinţă cu usturoi dezhidratat. Se lasă minim 20 de minute la marinat.

 După cele 20 de minute, se bate carnea cu ciocanul de şniţele şi se rulează, întâi carnea de porc şi apoi cea de piept de pui.

 Rulourile astfel formate se prind cu o scobitoare.

Pentru a se frige bine, înălţimea rulourilor nu trebuie să fie mai mare de 4 cm.

Melcişorii astfel formaţi se frig pe grătarul încins bine.

Sunt delicioşi cu murături şi eventual cartofi prăjiţi (eu fără).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu