duminică, 15 ianuarie 2012

PĂSTRĂV LA CUPTOR CU IERBURI ŞI USTUROI

Ingrediente:

3 păstrăvi de cca 300 g fiecare
O legătură de usturoi verde
O legătură de cimbru verde
Câteva fire de pătrunjel verde
O lămâie
O căpăţână de usturoi
Sare, piper, puţină boia, puţin cimbru şi rozmarin uscat
100 g unt
O lingură cu ulei 

Preparare:

Peştii se curăţă de solzi, branhii  şi intestine şi se spală bine. Se sterg cu prosoape de bucătărie şi se ung cu ulei, atât pe interior cat şi pe exterior.
Se presară cu sare, piper, boia şi ierburile uscate. Se aşează într-o tavă unsă cu ulei.

 În interiorul peştilor , precum şi în tavă, printre şi peste ei se pun felii de lămaie, usturoi verde, pătrunjel şi bucăţele de unt.

Se dă tava la cuptor şi când păstrăvii sunt aproape făcuţi (ochii au devenit albi şi proeminenţi), se pune usturoi pisat peste ei. Se servesc cu mămăligă fierbinte, iar dacă sunteţi în Bucovina cu mămăliga de cartofi.   


Un comentariu: