miercuri, 29 februarie 2012

TORT DE CIOCOLATĂ CU CIREŞE NEGRE

Ingrediente:

Blatul:
50 g unt
100 g ciocolată cu lapte
3 linguri cu cacao
3 ouă
3 linguri cu zahăr
3 linguri cu făină
O linguriţă cu praf de copt

Stratul de cireşe:
250-300 g cireşe proaspete, fără sâmburi  şi câteva linguri cu zahăr (după gust, în funcţie de soiul cireşelor)
 sau:
300 g cireşe din compot, fără sâmbur
Opţional  2 linguri cu vişinată, cireşată, coniac etc

Glazura:
50 g unt
100 g ciocolată

Décor:
Câteva cireşe
Ciocolată albă 

 Preparare:
Într-o crăticioară mică se pune ciocolata, untul şi cacaoa.  Se încălzeşte pe foc mic, amestecând constant, până se topeşte ciocolata. Se lasă să se răcorească.

Ouăle şi  zahărul se bat cuajutorul mixeruluui,  până se albesc şi îşi dublează volumul.

Se adaugă ciocolata răcorită, apoi făina cernută împreună cu praful de copt.

 Compoziţia se toarnă într-o tavă  care a fost tapetată pe fund cu hârtie de copt.

Se coace în cuptorul preîncălzit, timp de 20 -25 de minute, până ce o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată. Se lasă să se răcească în tavă timp de 10-15 minute.

Între timp, cireşele cu zahărul şi vişinata se pun în blender şi se mărunţesc.
Cât prăjitura este călduţă, se scoate din tavă, se aşează pe un platou cu fundul în sus, se scoate hârtia de copt şi

se aşează cu lingura, cireşele mărunţite.

Se lasă 3-4 ore ca tortul absoarbă lichidul din pasta de cireşe şi să se însiropeze.
Glazura este foarte simplă: se topesc la microunde sau pe baia de abur ciocolata mărunţită şi untul. Se aşează peste pasta de cireşe.
Se decorează cu cireşele oprite şi ciocolata albă rasă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu