luni, 5 martie 2012

PATEU DIN FICAT DE PORC

Ingrediente:
500 g ficat de porc
2 ouă fierte, tari
100 g unt
O ceapă uscată (şi câteva verzi, opţional)
Câteva bucăţele de kaizer
Câteva boabe de piper
Sare după gust

Preparare:
Ficatul, bucăţelele de kaizer, ceapa tăiată peştişor,  piperul  şi câteva bucăţele de unt se pun într-un vas termorezistent

şi se dau la cuptor pentru circa 30 de minute.

Când ficatul este gata, se lasă să se răcească. 

 Se pun în blender (ficatul cu toate ingredientele),

se adaugă ouăle fierte şi untul şi se mixează foarte bine,

până obţinem o pastă fină.

Se sărează şi dacă mai trebuie se adaugă piper măcinat.

Se serveşte pe felii de pâine decorat cu măsline, roşii, praz, ceapă, murături, etc.


Un comentariu:

  1. Si eu de unde sa cumpar ficat de pork ca la mine nu gasesc? :)..raman la pateul cu ficatei de pui.Arata minunat! O primavara faina

    RăspundețiȘtergere