marți, 6 martie 2012

SALATĂ DE RIDICHE NEAGRĂ CU MĂR


Înafara faptului că în acest început de primăvară ridichiile negre sunt foarte sănătoase, această salată uşoară este deosebit de gustoasă, dulceaţa mărului estompând iuţeala ridichei.
Ingrediente:
O ridiche neagră
Un măr  (de preferinţă Ionatan)
O ceapă mică roşie
O lingură de oţet de mere
O lingură de ulei
Sare şi piper după gust
Preparare:
Ridichea, mărul şi ceapa

se curăţă de coji şi se spală.
Se dă ridichea pe răzătoare,



 apoi mărul.


Ceapa se taie rondele.
Se pune oţet, ulei, sare şi piper după gust, se amestecă uşor şi se serveşte imediat.
Merge foarte bine cu peştele,alte fripturi sau pentru cine ţine post, cu cartofi sau orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu