luni, 12 martie 2012

TERINA DIN FICAT DE PUI CU JELEU DE RODIE

Ingrediente:
2-3 felii de pâine
200 g pateu din ficat de pui

 Pentru jeleul de rodie:
100 ml sirop de rodie*
O linguriţă (5 g) cu gelatină
O lingură cu coniac
O rodie 

Preparare:
Cu forma specială se decupează cercuri din feliile de pâine.

Peste pâine se pune pateu de ficat, după reţeta de aici
Se dă la rece să se întărească untul din pateu.

Se prepară jeleul:

Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă rece.
Se scot sâmburii din rodie. Se opresc câţiva pentru decor.

Restul se trec prin sită. Sucul obţinut se amestecă cu siropul de rodie, şi coniacul. Se dă într-un clocot, apoi se opreşte focul şi se lasă să se răcorească. Cînd s-a răcorit se adaugă gelatina înmuiată, amestecând până aceasta se dizolvă. Se scoate din figider pâinea cu pateu şi se toarnă încet jeleul de rodie rece.

Se dă la frigider pentru minim 2 ore. Se scot formele din frigider, se încălyesc cu feonul (să se desprindă uşor şi frumos) şi se decorează cu seminţele de rodie oprite.

*siropul de rodie se găseşte la magazinele arăbeşti. Dacă nu găsiţi, se poate înlocui cu suc de rodie.





3 comentarii:

  1. Foarte aspectuos si gustos preparatul. Felicitari!
    Cred ca merge si cu alte fructe: ananas, mar, portocala.
    Nu se deschide linkul catre reteta de pate de ficat.
    Cerculetul de inox de unde l-ai cumparat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru apreciere!
    Preparatul meu este inspirat din bucataria ruseasca. Cred ca merge si cu alte fructe. Eu am vazut cu coacaze si alte fructe de padure in bucataria franceza.
    Problema cu linkul s-a rezolvat! Multumesc!
    Cercul de inox este de la Willton. daca esti din Bucuresti, este un magazin in spate la Cocor, pe o straduta, eu de acolo l-am luat, dar este destul de scump (anul trecut in primavara cand am cumparat pentru verisoara mea era 15 lei fara TVA) Am vazut insa pe un blog frantuzesc ca isi confectionase din cutie de conserve, ca aici: http://geta-caietulcuretete.blogspot.com/2009/09/millefeuille-de-sfecla-rosie-cu-branza.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru raspuns.
    Cunosc magazinul,este foarte tentant,am fost o data, bine ca mi-ai amintit de el.
    Acum ma duc sa ma uit la "ciolanul umplut".

    RăspundețiȘtergere