miercuri, 9 mai 2012

BRIOŞE CU PORTOCALE

Ingrediente:
2 ouă,
200 g faina,
200 g suc de portocale,
100 g zahar (sau 50g fructoză),
100 g unt topit,
un praf de copt,
2 linguri coajă rasă de portocală,
o lingură coajă rasă de lămâie,
o portocală mare
o linguriţă cu scorţişoară 

Preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade.
Într-un vas se amestecă toate ingredientele, mai puţin portocala şi scorţişoara.

Compoziţia obtinută se toarnă în formele de brioşe tapetate cu hârtie special (chese). Formele se umplu doar până la jumătate deoarece cresc în timpul coptului.

Portocala se filetează.

În fiecare formă se aşează câte o feliuţă de portocală şi se presară puţină scorţişoară.

Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coc timp de 15-20 de minute, până au căpătat o culoare aurie, frumoasă.



Sunt foarte aromate şi gustoase.




Un comentariu: