miercuri, 27 iunie 2012

MUSACA DE CARTOFI ŞI DOVLECEI



Ingrdiente:
500 g carne tocată, amestec vită şi porc slab
2-3 cartofi mărişori
2-3 dovlecei, de preferat “în floare”, fără seminţe multe
2 legături cu ceapă verde
Un ou
Mărar şi pătrunjel
Sare şi piper după gust
Un pahar cu vin alb, sec
Ulei pentru prăjit cartofii şi dovleceii 

Preparare:
Cartofii se curăţă, se taie felii subţiri şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă, pentru a elimina surplusul de ulei.

Dovleceii, “în floare” se rad de coaja şi se taie felii potrivit de groase. Se prăjesc şi ei în ulei încins  şi se scot pe hârtie absorbantă.

 Ceapa se taie rondele si se pune să se călească în puţin ulei. se adaugă carnea tocată şi se căleşte în continuare până se evaporă toată zeama lăsată de carne.

Se pune un ou crud şi se asezonează cu sare, piper şi verdeaţa tocată fin. Un vas termorezistent se tapetează cu felii de cartof prăjit şi dovlecel.

Se pune o jumătate din amestecul de carne şi ceapă,

alt strat de cartofi şi dovlecei, restul de carne tocată şi se acoperă cu felii de cartofi şi dovlecei prăjiţi. 

 Pasta de roşii şi ardei se amestecă cu vinul şi se toarnă peste musaca.
Se dă vasul la cuptor pentru 50-60 de minute.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu