joi, 28 iunie 2012

OREZ CU PIPOTE DE PUI, MIGDALE, ALUNE ŞI STAFIDE

Ingrediente:
½ kg pipote de pui
O ceapă
O lingură cu unt
O cană cu orez
2 căni cu supă de pui
50 g migdale
50 g alune
50 g stafide
Sare şi piper după gust 

Preparare:
Se pune untul să se topească într-o tigaie antiaderentă. Se adaugă ceapa tocată mărunt iar când aceasta devine sticloasă se adaugă

migdalele şi alunele.

Se amestecă repede să se rumenească puţin. se adaugă orezul

iar când acesta  s-a albit, se adaugă stafidele  şi pipotele,

apoi supa de pui.

Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic până se absoarbe tot lichidul. Se încearcă şi dacă pipotele nu sunt fierte se mai adaugă jumătate de cană de apă.

Se potriveşte de sare şi piper (atenţie, şi supa este sărată) şi se serveşte fierbinte cu salată de sezon sau murături

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu