vineri, 29 iunie 2012

SUPA DE FASOLE VERDE

Ingrediente:
2 litri de apă
O ceapă mare sau 2 mici
½ kg fasole verde tânără, „fideluţă”
2 morcovi tineri
Un dovlecel „în floare”
½ ardei gras (am pus gogoşar de la congelator)
2 fire de ceapă verde
Mărar şi pătrunjel verde
Leuştean
Sare după gust
Smântână pentru servit 

Preparare:
Se pune apa la fiert. Când clocoteşte se adaugă ceapa tocată mărunt,

apoi morcovii tăiaţi cubuleţe

şi păstăile curăţate de capete şi rupte în două.

 După ce morcovii, ceapa şi păstăile sunt aproape fierte se adaugă dovlecelul tăiat şi el cubuleţe

 apoi ceapa verde

şi ardeiul.

 Cînd s-au fiert legumele se adaugă mărarul şi pătrunjelul tocate,

 se mai lasă să dea câteva clocote, se potriveşte de sare  apoi se adaugă leuşteanul,

se opreşte focul şi se lasă cratiţa acoperită 10 minute, după care se serveşte dreasă cu smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu