luni, 30 iulie 2012

FRIPTURĂ DE CURCĂ CU RIZOTO


Ingrediente:
Carne de curcă (am avut aripi)
Sare
Câțiva căței de usturoi
Câteva boabe de piper
Câteva boabe de enibahar
O lingură cu unt
Pentru rizoto:
O căniță de orez
O lingură cu unt
O ceapă
Câte o lingură de:
morcovi tocați cubulete,
mazăre
boabe de porumb 

Preparare:
Carnea de curcă se sărează, se unge cu puțin unt și se așează într-o tavă. Se presară câțiva căței de usturoi tăiați feliuțe subțiri, câteva boabe de piper și enibahar și se stropește cu câteva linguri cu apă.
Tava se acoperă cu hârtie de copt sau de pungă din aceea maro, unsă cu unt. Se pune în cuptor, la foc tare și se lasă o oră pentru fiecare kg de carne. După ”expirarea” termenului, friptura va arăta rumenită ca în fotografii.

Pentru rizoto, se pune untul să se încingă, având grijă să nu se ardă, se adaugă orezul și se călește până se albește. Se adaugă 2 cănițe de apă și se fierbe pe jumătate, după care se adaugă legumele și se termină de fiert fără a mai amesteca. Când apa a scăzut, se oprește focul, se acoperă oala și se lasă 10 minute după care se poate servi.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu