duminică, 29 iulie 2012

MOJITO



O scurtă istorie a acestui cocktail devenit destul de popular și la noi, am scris pe celălalt  blog al meu.
Rețeta de mai jos pare a fi cea originală, deși paternitatea  acestei delicioase și răcoritoare băuturi este încă controversată.
Dar să-l credem pe Hemingway:


Ingrediente:
5-6 cl rom alb
sucul de la o limetă
câteva rămurele de mentă
o linguriță de zahăr
sifon
câteva cuburi de gheață 

Preparare:
Într-un pahar înalt se pune o linguriță cu zahăr și câteva rămurele de mentă (frunze și tulpini). Se zdrobesc cu un pistil, pentru ca menta să elibereze aroma. Se adaugă sucul de limetă și romul, se umple paharul cu cuburi de gheață, apoi cu sifon. Se amestecă ușor și se servește cu paiul.




Un comentariu:

  1. Pe caldurile astea as bea si eu un pahar ! Cu multa gheata!
    Ai un blog foarte frumos, l-am bagat la favorite!

    RăspundețiȘtergere