luni, 16 iulie 2012

GHEBE CU SMÂNTÂNĂ

Ingrediente:
1 kg de ghebe
O ceapă
O lingură cu unt
O lingură cu ulei
300 ml smântână
Sare și piper după gust
Verdeață 

Preparare:
Fiind ciuperci de pădure, sălbatice, se aleg cu multă atenție,

 se curăță de partea codiței care a stat în pământ, se înlătură cele viermănoase

și se spală bucată cu bucată  sub jet de apă (nu se pun în apă, deoarece se îmbibă și scade apa greu la fiert). Se înfierbântă untul și uleiul și se pune ceapa tocată mărunt. Când devine sticloasă se adaugă ghebele alese, spălate și tăiate bucăți potrivite. Se fierb ghebele până a scăzut tot lichidul, după care se adaugă smântâna. Se dau câteva clocote, se sărează și se pipărează, se adaugă zarzavatul tocat mărunt și se servesc cu mămăligă caldă sau pâine.

2 comentarii:

  1. Ai idee unde as putea gasi ghebe in Bucuresti?

    Multumesc,

    Mihai

    RăspundețiȘtergere
  2. Anul trecut am vazut la Piata Rahova, dar nu am avut curaj sa cumpar. acestea sunt tot de anul trecut, dar de la Sucevita.

    RăspundețiȘtergere