duminică, 22 iulie 2012

GRANITA DE VIȘINE ȘI CASTRAVEȚI CU LAPTE DE MIGDALE


Este o combinație între înghețată de fructe (șorbet, pe franțuzește) și lapte de migdale delicioasă, răcoritoare, deosebită. 

Ingrediente:
300 ml apă
2-3 linguri cu granita de vișine

Pentru lapte de migdale:
60 g migdale curățate
60 g zahăr
Câteva picături de esență de migdale amare

Preparare:
Laptele de migdale:
Migdalele cu zahărul se pun într-un blender

și se mărunșesc până ajung o pulbere fină.

Se adaugă esența de vanilie, de migdale și apa și se amestecă. 

Mod de servire:
Într-un pahar înalt se pun câteva linguri cu granita de vișine, apoi câteva linguri cu granita de castraveți și mentă. Deasupra se toarnă încet laptele de migdale. Se servește imediat.

Sau:
Granita de castraveți, granite de vișine și lapte de migdale. Se decorează cu câteva frunzulițe de mentă. 

Notă:
Unele rețete de granita prevăd strecurarea piureului de fructe pentru îndepărtarea resturilor de coji și pulpă. La fel, strecurarea laptelui de migdale pentru o textură mai fină. Eu am preferat să le las nestrecurate, textura mai grosieră nu deranjează, în plus cojile de fructe sunt depozitarele unei cantități mari de fibre și vitamine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu