duminică, 1 iulie 2012

PASTE CU TON

Ingrediente:
300 g paste
O cutie de conserva de ton în suc propriu
100 g şuncă (de preferat de curcan sau de pui)
2-3 căţei de usturoi
O bucăţică de slănină afumată de porc
Puţină verdeaţă
Câteva rondele de ardei iute roşu, după gust
Sare şi piper după gust
Puţin caşcaval ras 

Preparare:
Pastele se fierb al dente,  după indicaţiile de pe plic. Se scot şi se trec rapid sub un jet de apă rece.

 Slăninuța se taie fâșii și se trage în tigaie.

Usturoiul se taie mărunt iar  șunca fâșiuțe.

Peste slăninuță din tigaie se  adaugă usturoiul care se călește scurt

apoi se adaugă şunca.      

Se adaugă pastele fierte

și tonul.

Se amestecă să se încălzească bine. Se pun pastele cu ton în farfurii încălzite și se presară cu verdeață tocată mărunt.

Se rade cașcaval și se adaugă câteva rondele de ardei iute roșu (sau piper roșu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu