luni, 2 iulie 2012

COMPOT DE CIREȘE ALBE CU LIMETĂ ȘI VANILIE




Ingrediente:
1 kg cireșe albe
Zahăr după gust sau fructoza, pentru diabetici
Un baton de vanilie sau zahăr vanilat
½ de limetă 

Preparare:
Cireșele

se spală,

li se înlătură codițele și se pun în borcanele gata pregătite, spălate, sterilizate și uscate. Fructele trebuie să ajungă până la 2/3 din înălțimea borcanului.

După ce toate cireșele au fost puse în borcane, acestea se umplu cu apă. Apa din borcane se varsă apoi într-o oală. Se adaugă batonul de vanilie, limeta tăiată felii și zahăr după gust (pentru diabetici se poate folosi fructoza).

Apa cu zahărul și condimentele se fierbe , apoi așa fierbinte se pune în borcanele cu cireșe care au fost aranjate pe o tavă metalică.

 Se astupă borcanele cu capace etanșe și se pun între pături să se răcească lent (minim 24 de ore)

 după care se pot  pune în cămară.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu