sâmbătă, 14 iulie 2012

SALATĂ ARMENEASCĂ DE FASOLE PESTRIȚĂ ȘI NUCI

Ingrediente:
500 g fasole pestriță
Un morcov
3 cepe potrivite ca mărime
Miezul de la câteva nuci  (cam 2oo g)
50 ml ulei de floarea soarelui
Sare și piper după gust 

Preparare:
Fasolea se pune la înmuiat pentru 6-8 ore. Se clătește și se pune la fiert, când este aproape gata se potrivește de sare și piper și se pune o ceapă și morcovul. Fasolea se fierbe până se înmoaie dar boabele rămân tari.

Se scot din apa în care au fiert și se pun într-un bol.

Cele 2 cepe rămase se toacă mărunt

și se călesc  în ulei

până se rumenesc frumos, fără a se arde.

Nucile se prăjesc puțin în cuptor, se lasă să se răcească, se curăță de pielițe și se toacă, nu foarte mărunt.

Peste fasolea din bol se pune nuca tocată

și ceapa prăjită 

 și se amestecă ușor, pentru a nu zdrobi boabele de fasole.
se potrivește de sare și piper. Dacă vi se pare salata prea uscată mai puteți adăuga puțin ulei.

Se servește cu castraveți murați.

           




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu