marți, 28 august 2012

PLĂCINTĂ DE DOVLECEI ȘI ARDEI

Ingrediente:
2 dovlecei în floare
2 cepe
2-3 căței de usturoi
Un ardei gras roșu și unul galben
½ ardei iute roșu
3 ouă
3 linguri cu smântână
3 linguri cu făină
½ pahar de lapte
2 linguri cu ulei
Câteva fire de pătrunjel verde
Sare și piper după gust
 
Preparare:
Într-o tigaie se pun la încins cele 2 linguri cu ulei. Ceapa se taie cuburi iar usturoiul mărunt. Se pun peste uleiul încins, se dă focul la mediu și se călesc  cu o priză de sare, până ceapa devine sticloasă, având grijă să nu se ardă.

Dovleceii, rași sau curățați de coajă se taie rondele și se adaugă în tigaie peste ceapă și usturoi. Se amestecă să se călească și ei ușor.
 
Se adaugă ardeii tăiați bucăți mărișoare. Se amestecă din când ăn când. Când s-au muiat și ardeii se oprește focul și se lasă să se răcorească.

Ouăle se bat bine cu o furculiță.
 
Se adaugă smântâna, apoi făina și se amestecă bine.
 
 Dacă compoziția este prea groasă, se mai diluează cu 2-3 linguri de lapte. Pătrunjelul tocat se adaugă peste dovlecei apoi și compoziția de ouă. Se sărează și se pipărează.
 
Se amestecă bine și se toarnă într-o tavă unsă cu puțin ulei. Se pune în cuptorul preîncălzit și se coace circa 30 de minute la foc potrivit (se probează cu scobitoarea înfiptă în mijlocul plăcintei; dacă iese curată, plăcinta este gata).
 
Se lasă să se răcească la temperature camerei, după care se taie pătrate și se servește.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu