duminică, 26 august 2012

RULOURI DE VINETE ”LIMBA SOACREI”

Ingrediente:
2 vinete
O lingură cu ulei
O roșie
2-3 linguri cu maioneză cu usturoi
1-2 fire de pătrunjel verde
sare  și piper după gust 

Preparare:
Vinetele
 
se taie fâșii subțiri,
 
se presară cu sare mare (pentru murături),
 
 se pun pe un fund de lemn cu o greutate deasupra și se lasă 20-30 de minute pentru a se scurge sucul amar.
 

Se clătesc cu apă pentru a îndepărta surplusul de sare, se usucă cu prosoape de hârtie și se ung pe ambele părți cu puțin ulei.
Se pun pe grătarul încins și se prăjesc pe ambele părți. Se scot pe o farfurie.

Maioneza cu usturoi se prepară ca aici.
Dacă ați făcut prea multă, o puteți servi cu orice fel de friptură sau cartofi copți.
Se unge fiecare felie cu puțină maioneză.
La capătul de la codița vinetei se așează o felie de roșie și câteva frunzulițe de pătrunjel
 
 apoi se rulează, așa fel ca felia de roșie să fie înafară
 
 (ca limba soacrei: lungă și ascuțită).

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu