miercuri, 22 august 2012

SCOARȚA CU NUCI

Este o prăjitură simplă, nepretențioasă, numai bună lângă o ceașcă de ceai sau cafea. Rețeta o știu tot din secolul trecut, mai exact la începutul ultimului deceniu pe când predam ore după program la un liceu din Giurgiu. Rețeta o am de la doamna Stanislav, profesoară de matematică. 

Ingrediente:
4 ouă
3 linguri cu vârf cu făină proaspăt cernută
3 linguri cu vârf cu zahăr
Nuci cât de multe doriți 

Preparare:
Nucile se taie în fâșii pe lung.

Ouăle se separă. Gălbenușurile

se mixează cu zahărul până se albesc și își dublează volumul.

Se adaugă  făina și nucile din care s-au oprit câteva pentru pus deasupra.

 Albușurile se bat spumă tare cu puțină sare.

Se adaugă în trei reprize peste compoziția de gălbenușuri.

O tavă (20X20cm) se unge cu ulei. Se toarnă compoziția, deasupra se pun nucile oprite și se coace la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.

 Când devine ușor rumenită pe margini și se desprinde de tavă, este gata.

Se taie romburi.

De data aceasta am avut ouă de la găini de curte și prăjitura a ieșit galbenă. Cu ouă din comerț prăjitura iese mai albicioasă dar la fel de delicioasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu