sâmbătă, 29 septembrie 2012

NEGRESA CU CREMĂ DE BRÂNZĂ

Ingrediente:
Pentru aluat:
2ouă
100g unt
200 g zahăr
3linguri cu cacao
100g făină proaspăt  cernută
1plic praf de copt
50g nuci tocate grosier
 
Pentru crema de brânză:
200g cremă de brânză
Esență de vanilie vanilie
2 linguri cu vârf cu zahăr
50 g stafide 

Pentru glazură:
50g unt
O lingură cu smmântână
100g zahăr pudră
2linguri cu cacao 

Jumătăți de nucă pentru decor. 

Preparare:
O formă cu latura (sau diametrul) de 20 cm se unge cu unt și se tapetează cu făină sau hârtie de copt.

Pentru cremă se amestecă într-un bol crema de brânză cu zahărul, vanilia (am pus ½ păstaie tocată mărunt și o linguriță cu esență),
 
apoi se adaugă stafidele
 
și se amestecă.

Gălbenușurile se mixează cu zahărul
 
 până acesta se topește.
 
Untul cu cacaoa
 
se topesc la cuptorul cu microunde sau pe baia de abur.
 
Când s-au răcorit se adaugă peste gălbenușuri  îm preună cu făina și nuca și se amestecă.

Albușurile se bat spumă cu un praf de sare.  Se amestecă încet, de jos în sus cu compoziția de gălbenușuri.

Jumătate din acest aluat se toarnă în tava pregătită. Deasupra se întinde cu grijă crema de brânză,
 
peste care se pune restul de aluat.
 
Se dă tava la cuptorul preîncălzit  și se coace 40-45 de minute ( se probează cu o scobitoare).

Se lasă să se răcească în formă. Între timp se prepară glazura:
Untul, zahărul, smântâna, cacaoa se amestecă pe foc (eu am făcut-o la microunde), pînă rezultă o cremă. Se toarnă peste prăjitură
 
și se decorează cu jumătăți de miez de nucă.
Se porționează


și se servește











 

Un comentariu:

  1. Este de retinut reteta.Va doresc multe retete interesante in continuare.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere