duminică, 30 septembrie 2012

SUFLEU DE CIUPERCI


Ingrediente:
200 g ciuperci
150 ml lapte
4 linguri rase cu făină+pentru tapetat formele
50 g unt + pentru uns formele
2 ouă+un albuș
Sare, piper și cimbru uscat , după gust 

Preparare:
Ciupercile se spală, se taie bucăți potrivite și se pun într-o tigaie nonaderentă, fără adaos de ulei sau apă și se gătesc vreo 10 minute, mișcând mereu tigaia pentru a nu se arde.
 
Când sunt gata se dau deoparte.
Laptele se încălzește.
Se pune untul pe foc, într-o crăticioară.
 
 Când s-a topit se adaugă făina și se amestecă. Se subțiază cu laptele cald, se adaugă cipercile, sare, piper și cimbru uscat.
 
Se amestecă și se dă crăticioara deoparte, să se răcorească.
 
Când s-a răcorit se adaugă pe rând cele două gălbenușuri amestecând bine după fiecare și cele 3 albușuri bătute spumă cu un praf de sare.
Formele (de preferință ceramice) se ung cu unt și se tapetează cu făină.
 
Se toarnă sufleul, se mai adaugă câteva ciuperci și frunze de cimbru deasupra
 
 și se dau formele în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 de minute.
 
Se servește fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu