joi, 13 septembrie 2012

SALATA OLIVIER DE VARĂ

La fel ca și Salata  Olivier   prezentată anterior și aceasta salată a luat naștere tot în Rusia, derivând de la cunoscutul preparat al lui Olivier.  Această variantă se pregătea în special vara - de unde și denumirea - când se găseau verdețuri proaspete. Este la fel de bună ca și varianta ”de iarnă”.

Ingrediente:
500 g şuncă de Praga (sau de mortadella) sau piept de pui fiert
450 g mazăre verde
3 cartofi mijlocii
4-5 morcovi mijlocii
5-6 ouă
O legătură de ceapă verde
O legătură de mărar
5-6 castraveţi proaspeți
piper negru
sare, după gust
maioneză, după gust (circa 500 g)
puțină boia de ardei
 
Preparare:
Cartofii se fierb în coajă. Separat, se fierb morcovii curăţaţi. Ouăle se fierb tari (12 minute). După ce s-au fiert toate acestea, se  lăsă să se răcească la temperatura camerei. Ceapa verde și mărarul se spală bine.
Cartofii  se curăță şi se taie cubuleţe mici. La fel și morcovii care se pun împreună cu cartofii într-un bol. Se adaugă mazărea fiartă și scursă bine. Ouăle fierte se taie și ele cubulețe și se adaugă în bol peste celelalte ingrediente.
Șunca sau pieptul de pui se taie cubulețe. Se adaugă în bol, la fel și castraveții curățați de coajă și tăiați și ei.
Se adaugă ceapa verde și mărarul tocate.
Se amestecă toate ingredientele și se adaugă maioneza după gust. Dacă mai este necesar se adaugă piper proaspăt râșnit și sare.
Se așează salata într-un bol și se presară cu ceapă verde, mărar și boia.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu