vineri, 14 septembrie 2012

TRUFE DIN FICAT DE PUI

Acest aperitiv minunat, aspectos și cu gust exotic, l-am găsit pe blogul prietenei mele bulgăroaice  Йоланта Делибозова , Yoli, căreia îi mulțumesc și pe care o felicit încă o dată, că deși este muziciană, a scos prima carte de bucate ”Вкусно с Йоли”   cu rețete și fotografii minunate. 

Ingrediente pentru 12-14 trufe:
Un măr acru, decojit250 g ficat de pui
½ ceapă (am pus ceapă roșie)
2 linguri cu unt
O lingură cu coniac
½ linguriță de cimbru uscat
Sare și piper după gust
2-3 linguri cu smântână
3 linguri cu lapte (nu am pus)
pentru ”îmbrăcare”:
Fistic tocat
Piper roz
Fulgi de migdale 

Preparare:
Mărul

 
 și ceapa
 
 se taie în cubulețe și se prăjesc
 
în cele două linguri cu unt.
 
Ficățeii se curăță de pielițe și grăsime
 
 și se adaugă împreună cu cimbrul peste ceapa și mărul prăjite.
 
Se mai sotează 5-6 minute.
 
 Se toarnă în cuva robotului și se mixează adăugând treptat câte puțină smântână și lapte. Se condimentează cu sare și piper. Trebuie să obținem o pastă de consistența unui aluat.
Se lasă  amestecul să se răcească bine.
Fisticul se zdrobește grosier și se amestecă cu piper roz zdrobit și el.
 


Se formează bile mici care se tăvălesc prin amestecul de fistic tocat cu puțin piper roz.



Se servesc pe felii de pâine prăjită și cu salată.

Se mai pot tăvăli și prin fulgi de migdale sau nuci.

 

 

Un comentariu: