miercuri, 5 decembrie 2012

HREAN ÎN OȚET


Ingrediente:
O rădăcină de hrean
O lingură cu miere (sau 2 linguri cu zahăr)
2-3 linguri de oțet din vin alb
Sare 
 
 

Preparare:
Rădăcina de hrean
 
se spală, se curăță de coajă
 
apoi se dă pe răzătoarea mică. Eu am folosit de data aceasta o răzătoare cu două mărimi de găuri (pentru citrice și pentru brânză, ciocolată etc) și, ca să termin mai repede l-am dat pe găurile mai mărișoare.

Se adaugă mierea, sarea și oțetul
 
și se amestecă.
 
Se gustă (cu atenție la nas și ochi, pentru că în această fază degajă um miros foarte iute) și se potrivește de oțet (dacă e prea acru se mai pune apă), miere și sare.
Trebuie să fie suficient lichid ca tot hreanul să fie acoperit.
 
În câteva ore mai pierde din iuțeală, devenind numai bun de asezonat un rasol de vită, pui sau chiar pește, răcituri sau piftii, fie ca atare fie într-un sos cu smântână, fie sub formă de salată amestecat cu sfeclă roșie.
Păstrat în frigider într-un borcan cu capac poate fi folosit până la recolta următoare.
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu