joi, 6 decembrie 2012

PIEPT DE PUI ÎNVELIT ÎN BACON ȘI PESMET

Ingrediente:
5-4 fileuri de pui
200-250 g de bacon (am folosit fleică)
150 de grame de pesmet
50g parmezan ras
3 linguri făină
2 ouă
sare și piper proaspăt măcinat, după gust 

Preparare:
Fileurile de pui se spală și se usucă bine cu prosoape de bucătărie, apoi se taie fâșii de 4-5 cm lungime. Se sărează și se pipărează.

Baconul, se taie în fâșii subțiri,  într-un număr egal cu bucățile de fileu de pui.

Fiecare fâșie de piept de pui se înfășoară în câte o fâșie de bacon.

În 3 vase se pune: făină, ou bătut cu sare și piper și în ultimul pesmet amestecat cu parmezan ras.
O tavă de cuptor se îmbracă cu hârtie de copt.
Se ia fiecare rulou și se tăvălește prin făină,
 
apoi prin ou bătut
 
și la urmă prin pesmetul amestecat cu parmezan.
 
Se așează în tava pregătită ca mai sus.
 
Se dă tava la cuptor până rulourile se rumenesc frumos.

Se servesc cu diverse garnituri, sosuri sau salate. Sunt foarte bune: crocante la exterior și moi în interior, pipeptul de pui căpătând în acest mod o savoare deosebită.

 

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu