sâmbătă, 8 decembrie 2012

SALATA ”OMUL MĂRII”

 
Ingrediente:
500 g creveți
100 g carne de crab (surimi)
2 ouă
un castravete
o ceapă roșie
salată verde
50 g brânză
mărar
2 linguri smântână
o jumatate de lamaie
2 lingurițe sos de soia 
 
Preparare:
Creveții, dacă sunt prefierți și congelați,
 
 se fierb la aburi.
 
Dacă sunt cruzi, se curăță și se fierb. Dacă sunt mari se taie în două. Câțiva se opresc pentru decorarea salatei. Batoanele de crab (surimi)
 
se taie mărunt.
 
Creveții fierți se pun într-un castron. Peste creveți se pun bucățelele de surimi.
 
La fel ceapa,
 
castraveții, ouăle tocate mărunt.
 
Pentru dressing se amestecă smântâna cu sosul de soia, zeama de lămâie, mărarul tocat fin, sare și piper după gust.
 
Se amestecă bine.
 
Se toarnă dressingul peste ingredientele tocate
 
și se amestecă cu grijă. Se gustă și dacă este necesar se mai condimentează, după gust cu sare, piper sau zeama de lămâie.
Se spală salata, se rupe în mâini și se așează pe fundul bolului de servit.
 
Se pune în mijloc amestecul de legume și fructe de mare,
 
pe margini se rade brânză și se decorează cu câțiva creveți întregi
 

Un comentariu: